SAM, Bangladeş Ulusal Savunma Koleji heyetini ağırladı

SAM, Bangladeş Ulusal Savunma Koleji heyetini ağırladı

7 Mayıs 2024

ANKARA – Stratejik Araştırmalar Merkezimiz (SAM), bugün Bangladeş Ulusal Savunma Koleji heyetini Dışişleri Bakanlığımızda ağırladı. Ziyaret vesilesiyle Bangladeşli konuklarımıza, ana hatlarıyla ülkemizin dış politikasını anlatan bir sunum da yapıldı. 

Taha Carım Salonu’ndaki buluşmada, Dış Politika Eşgüdüm Genel Müdür Yardımcılığı Daire Başkanı Sayın Meliha Gülce Kumrulu, SAM Daire Başkanı Bilal Emre Biral tarafından konuklara takdim edildi. 

Kumrulu, yaptığı sunumda, ülkemizin Türkiye Yüzyılı’ndaki stratejik dış politika hedeflerini, bölgesel barış ve güvenlik, refah ortamının geliştirilmesi, dış ilişkilerimizin yapısal zeminde güçlendirilmesi ve küresel hedeflerimizin ilerletilmesi başlıkları altında anlattı. 

Kumrulu, ülkemizin dış politikada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesi doğrultusunda bulunduğu coğrafyada da barış ve istikrara katkı sunan etkin bir güç olmayı esas aldığına dikkati çekti.

Sunumda, Ortadoğu’daki son gelişmeler, terörizmle mücadele, Rusya-Ukrayna Savaşı, Kıbrıs Meselesi’nin yanı sıra ülkemizin Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM), Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ve NATO gibi uluslararası organizasyonlarla ilişkilerine de değinildi. 

Bangladeşli misafirlerin sorularının da yanıtlandığı buluşma hediye teatisiyle sona erdi.